Europaresan 2020

Galtström

Idag när Unn ringde för att boka en dressin i Delsbo så var det fullbokat 2 veckor framåt. Tänk vad skönt, nu behövde jag inte bekymra mej vad jag skulle parkera bilen en dag vid järnvägsstationen. Det såg inte ut som det fanns nån bra plats på googelmaps satellitbild. Nu när vi inte visste vad vi skulle hitta på så tog det tid innan vi blev klara efter frukost(12:30). Efter ett ensidigt beslut så åkte vi mot kusten. Galtström hade jag hört talas om. Det var inte mer än 10 mil bort. Det som är bra att resa inom Sveriges gränser är att det inte är så långt mellan gångerna. Galtström blev en positiv överraskning. Vädret hade gått från småregn till klarblå himmel. Sånt gör det så klart allt bättre. Hittade en fin plats nere vid gamla hamnen som det var ok att parkera och övernatta på.

Renoverad gammal ångdriven kajkran

Vi tog oss en runda och njöt av det fina området som hade bevarats och sponsrades av olika företag.

Här var det järn som hanterades. Rosteri, masugn och olika hammare under en lång tid . Det finns fortfarande en järnväg kvar med ånglok.

Vid Kyrksjön låg så klart kyrkan.

Det hade blivit quessadias till sen lunch igen, så det blev en enklare middag med parisare.

Här blir vi kvar tills i morgon. Vi står ganska fint här.